Η Ρεπούση χαρακτηρίζει "κιτς" τον εορτασμό εθνικών επετείωνκαι ζητά την κατάργηση των παρελάσεων...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Ρεπούση χαρακτηρίζει "κιτς" τον εορτασμό εθνικών επετείωνκαι ζητά την κατάργηση των παρελάσεων...!

Γράφει ο ..(( Λ )).. Να τη χαίρεστε κ. Κουβέλη…! Να τους χαίρεστε Έλληνες που τους ψηφίζετε! Είναι απορίας άξιο πραγματικά ...



Γράφει ο ..(( Λ ))..

Να τη χαίρεστε κ. Κουβέλη…! Να τους χαίρεστε Έλληνες που τους ψηφίζετε!

Είναι απορίας άξιο πραγματικά το γεγονός ότι μια βουλευτής προσπαθεί να βρίσκεται στην επικαιρότητα καθιστώντας τον εαυτό της ως μια από τις πιο ανθελληνικές φιγούρες του ελληνικού κοινοβουλίου.  

Αυτή τη φορά η βουλευτής των λιγοστών ψήφων, μόλις 1600 περίπου, επιχειρεί να επιτεθεί στις εθνικές μας εορτές! Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ η κ. Ρεπούση θεωρεί κιτς τον τρόπο εορτασμού των εθνικών μας επετείων και όπως κάθε «δημοκρατικός» άνθρωπος του σιναφιού της ζητά το «αυτονόητο» …να αλλάξει ο τρόπος εορτασμού ή ακόμα και να καταργηθεί ο εορτασμός! Αυτό επιτάσσει η «δημοκρατία σας». Ότι δεν μας αρέσει…αλλάζει! Πριν προλάβουμε να συνέλθουμε λοιπόν από τις παρεμβάσεις της για τα σχολεία της Θράκης διαβάζουμε στο ΒΗΜΑ τα εξής:

Να αλλάξει ο τρόπος εορτασμού της Εξόδου του Μεσολογγίου, της ανατίναξης της Αρμάτας στις Σπέτσες, της αναπαράστασης στο Κούγκι, οι εκδηλώσεις για το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας, ζητεί η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κυρία Μαρία Ρεπούση, η οποία χαρακτηρίζει όλες αυτές τις αναπαραστάσεις, περιλαμβανομένης και της αναπαράστασης της εισόδου των ελληνικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη ως... «εθνικιστικά κιτς». Δεν προσφέρουν τίποτα αναπαράγουν την εθνικιστική έξαρση, επαναλαμβάνονται συνεχώς και δεν γίνεται κανένας ιστορικός στοχασμός, λέει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

«Η έξοδος του Μεσολογγίου δεν θα μπορούσε να καταργηθεί», σημείωσε η κυρία Ρεπούση την Τρίτη το πρωί «διότι έγινε και κανείς δεν μπορεί να την καταργήσει«. 
»Εκείνο που πρέπει να ξανασκεφθούμε είναι ο τρόπος που γιορτάζουμε τις εθνικές επετείους ώστε να πάψουν να είναι στερεοτυπικές και να γίνουν περισσότερο αναστοχαστικές και χρήσιμες για την ιστορική μας μνήμη, αλλά και την προοπτική της χώρας μας». 
Ζητεί όμως από τον υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο και κάτι άλλο η κυρία Ρεπούση: «Να καταργηθούν εδώ και τώρα οι μαθητικές παρελάσεις». Ούτε αυτές προσφέρουν τίποτα, είναι αναχρονιστικές, θεσπίσθηκαν επί Μεταξά και είμαστε, όπως λέει η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που διοργανώνουμε μαθητικές παρελάσεις.


Ας την ταρακουνήσει κάποιος την κυρία επιτέλους...! Αν δεν της αρέσουν ας μην παρευρίσκεται...!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου