Η κατάρα των Παπανδρέου...η κατάρα ενός λαού! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η κατάρα των Παπανδρέου...η κατάρα ενός λαού!

Του Κ.ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Το πολιτικό σκηνικό βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση, και τα σενάρια αναδόμησής του δίνουν και παίρνουν στα μυαλά των ...

Του Κ.ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Το πολιτικό σκηνικό βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση, και τα σενάρια αναδόμησής του δίνουν και παίρνουν στα μυαλά των χορογράφων και των πολιτικών του πρωταγωνιστών.


Η διαπίστωση του Λένιν για την αδυναμία της κυρίαρχης τάξης να συνεχίσει να διοικεί το πόπολο με τις παραδοσιακές μορφές και τους παραδοσιακούς σχηματισμούς και πολιτικούς μηχανισμούς της, διατηρεί την επικαιρότητά της στο ακέραιο, και στις μέρες μας επιβεβαιώνεται με τρόπο μάλλον δραματικό.  

Τώρα όλοι τρέχουν να προλάβουν την πιθανότητα μιας ανεξέλεγκτης τροπής των πραγμάτων.

Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών, θέλουν τον Αντώνη Σαμαρά να χρησιμοποιείται ως ο πολιτικός αχυράνθρωπος που...


Θα αναλάβει να δρομολογήσει και τυπικά τις πολιτικές διεργασίες με στόχο την ευρύτατη δυνατή ανασύνταξη του πρωτεύοντος φορέα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών επιλογών.

Δεν έχει επί του παρόντος αξία να σταθούμε σε λεπτομέρειες αναφορικά με τις πληροφορίες που άλλοτε σκόπιμα και άλλοτε αθέλητα διαρρέουν. Σημασία έχει να προσδιορίσουμε το στίγμα των σχεδιαζόμενων αναδιατάξεων και το πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα κληθούν να λειτουργήσουν. Ας οριοθετήσουμε λοιπόν ως προς αυτό, τα κυρίαρχα πολιτικοοικονομικά και γεωπολιτικά δεδομένα.

Εν αρχή ην η Λισσαβόνα…
Ο καμβάς πάνω στον οποίο συνθλίβονται οι λαοί της Ευρώπης, και στις προδιαγραφές του οποίου επιχειρείται η εκ θεμελίων αποδιάρθρωση των κοινωνιών, δεν υπήρξε κεραυνός εν αιθρία.
Η πολιτική φυσιογνωμία του κυρίαρχου συστήματος, και η πολιτική του εκτράχυνση, επί της ουσίας δρομολογήθηκε με την υιοθέτηση της στρατηγικής της Λισσαβόνας, η οποία δεν ήταν τίποτε άλλο παρά το εναρκτήριο λάκτισμα για τη βίαια δρομολόγηση ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών στο σύνολο του δυτικοευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Και μετά ήρθε η κρίση…
Που περιέπλεξε τις εξελίξεις… Που ανέδειξε την αδυναμία διαχείρισης των εγγενών αντιφάσεων που συμπυκνώνονται στο ίδιο το οικοδόμημα, και φυσικά… Κατέδειξε τον καταλυτικά ασφυκτικό ρόλο της εφαρμοζόμενης νομισματικής πολιτικής που εν πολλοίς ανεδείχθη σε εκδικητή των κοινωνιών που λίγο καιρό πριν την καταχειροκρότησαν. Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα δεν άργησε να μετατραπεί από όνειρο των μαζών σε εφιάλτη για τις δολοφονούμενες κοινωνίες.

Σ αυτό το εφιαλτικό περιβάλλον…
Οι «αξίες» στις οποίες οι κυρίαρχοι κύκλοι προέτρεψαν τους λαούς να επενδύσουν την ελπίδα τους, αποδομούνται ταχύτατα, και μέσα σ ένα καθεστώς ξέφρενης «αξιακής» κατάρρευσης, είναι πολύ πιθανόν οι απρόβλεπτες εξελίξεις να «ξεφυτρώσουν» εκεί που δε τις περιμένει κανείς. Και αυτήν ακριβώς την εξέλιξη είναι που επιχειρούν να προλάβουν οι χορογράφοι, «επενδύοντας» στην αποτελεσματική διάταξη των πολιτικών τους ανδρεικέλων.

Η καρικατούρα της «κεντροαριστεράς» δείχνει να ανασυντάχθηκε…
Και καταλυτικό ρόλο στη σχετικά σύντομη διαδικασία ανασύνταξης, έπαιξε η παρουσία του ανεκδιήγητου Jeffrey. Έχει σημασία αυτή η αποσαφήνιση, διότι ερμηνεύει σειρά διεργασιών και εξελίξεων στο πολιτικό σκηνικό.
Το «άλμα» του ΣΥΡΙΖΑ, ελάχιστα «ακουμπά» στην «εμπνευσμένη» πολιτική και τους χειρισμούς της ηγεσίας του. Κατά κανόνα τροφοδοτήθηκε από την απίστευτα προκλητική νεοταξίτικη διαχείριση της καθολικής μειοδοσίας της παρέας του ΓΑΠ που λειτούργησε πεμπτοφαλαγγίτικα και εν είδει συμμορίας, ναρκοθετώντας τα «ιερά και τα όσια» της ελληνικής κοινωνίας.
Η «κατάρα» των Παπανδρέου τρίτωσε στοιχειώνοντας αυτή τη φορά επικίνδυνα τη ζωή του Έλληνα πολίτη.

ΣΥΡΙΖΑ – Η τελευταία εφεδρεία των χορογράφων της παγκόσμιας διακυβέρνησης…
Σ αυτόν τον ενδυναμούμενο «νέο» πόλο της κεντροαριστεράς, ένα μεγάλο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας εναπόθεσε ελπίδα και προσδοκίες. Στην ουσία δεν αποτελεί παράένα λαθρεμπορικό ελπίδας για όσους επενδύουν στην αυταπάτη και το παραμύθιασμα, που ήρθε να αναπληρώσει τα συντρίμμια του πράσινου ονείδους που άφησε πίσω του ο ΓΑΠ.
Επί της ουσίας, η πολιτική του παρουσία, δε συνιστά όχημα διεξόδου της κοινωνίας από τα δρομολογούμενα αδιέξοδα, αλλά κορυφαία πολιτική προστυχιά, που αποσκοπεί στην εθνοκτόνο διαχείρισή της
Πρόκειται για μια πολιτική δύναμη αποπροσανατολισμού και μαζικού εγκλωβισμού της κοινωνίας στη μαζική και ενορχηστρωμένη της εξαπάτηση, η οποία ΔΕΝ αμφισβητεί… ΔΕΝ σκοπεύει να ανατρέψει, αντίθετα αποδέχεται ΚΑΙ υιοθετεί απόλυτα τον κοινωνικοοικονομικό καμβά που επέλεξαν οι χορογράφοι για να τον στολίσουν με ανθρώπινα θύματα σε μια Ευρώπη κολαστήριο που θεριεύει με εφιαλτικό τρόπο και ανεξέλεγκτους ρυθμούς.

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα, στη χώρα πειραματισμού στην εφαρμογή των νεοταξίτικων πολιτικών επιλογών, επιβεβαίωσαν μια ακόμη ιστορικά επιβεβαιωμένη παραδοχή.
Ότι δηλαδή πρώτα μορφοποιείται και ενδυναμώνεται η εφεδρεία του κυρίαρχου συστήματος, και στη συνέχεια οι χορογράφοι ξεμπερδεύουν με τους αναλώσιμους και χρεοκοπημένους παλιούς του πρωταγωνιστές.

Παραμένει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ «παρκαρισμένος» στην καλύμπρα προσαρμογής του στις αυστηρές προδιαγραφές που θέτουν οι χορογράφοι πριν του αναθέσουν ευθύνες πολιτικής διαχείρισης, ενώ το πλήρωμα του χρόνου έφτασε για να ασχοληθούν με το ρεκτιφιέ του αμιγούς συντηρητικού πόλου – διαχειριστή τους.

Τι σηματοδοτούν τα διαφαινόμενα σχέδια Σαμαρά…
Την απαρχή εξελίξεων στη δρομολογούμενη ανασύνταξη του αμιγώς νεοφιλελεύθερου πόλου στη διαχείριση του συστήματος και των κυρίαρχων επιλογών του.
Μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο ή ενδεχομένως και «τρελό» για τον πρωθυπουργό της χώρας να δρομολογεί την ουσιαστική αυτοκατάργηση του κόμματος στο οποίο προεδρεύει και να εμφανίζεται ως παράγοντας – πρωταγωνιστής στη δημιουργία ενός εναλλακτικού πολιτικού σχηματισμού. Ελάτε όμως να προσγειωθούμε στην αμείλικτη πραγματικότητα. κάνοντας ορισμένες χρήσιμες διαπιστώσεις.

  • 1.Ο Σαμαράς είναι πρωτίστως πρωθυπουργεύων και δευτερευόντως έως ελάχιστα πρωθυπουργός. Είναι τυχαίο που τους μήνες της συγκυβέρνησης, το φορτίο της πολιτικής εκπροσώπησής του απέναντι στην κοινωνία δεν το επωμίζεται ο ίδιος, αλλά το ξοφλημένο δίδυμο Βενιζέλου – Κουβέλη??? Για σκεφτείτε το!!!
Ποιος… Γιατί… Και από ποιους τον «προστατεύει»???
  • 2.Οι φαινομενικά «παρά φύσιν» εναγκαλισμοί των πρώην ισχυρών της σοσιαλαηδίας (Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος, Φλωρίδης, Χρυσοχοϊδης… μέχρι και ο ελεεινός Πάγκαλος είναι παρών κλπ) με τους αυλικούς του Σαμαρά στο φώς της κυοφορούμενης πολιτικής τερατογένεσης, δεν είναι τυχαία. Αποδεικνύει το πόσο τραγικά ίδιοι και απαράλλακτοι είναι οι μεν και οι δε που χρόνια ολόκληρα επιχειρούσαν να πείσουν και να φανατίσουν την Ελληνική κοινωνία για την υποτιθέμενη διαφορετικότητά τους. Για σκεφτείτε!!!
Αυτό δεν ήταν το αθλιότερο ψέμμα και η κορυφαία απάτη του δικομματισμού που ταλάνισε τον τόπο μας για 38 συναπτά έτη και τώρα επιχειρείται να αναβιώσει ως ταυτόσημη φάρσα με τροποποιημένους πρωταγωνιστές???
  • 3.Οι υποτιθέμενες διαρροές για την ονοματοδοσία στο πολιτικό μπαστάρδι που ετοιμάζουν, δείχνουν πως στις στοχεύσεις τους είναι να επιχειρηθεί μια ακόμη άθλια καπηλεία αξιών που δε δίστασαν να ξεπουλήσουν στα πλαίσια του ξέφρενου και ανεξέλεγκτου δωσιλογισμού τους.
Έτσι έννοιες όπως «πατριωτικό» ή «εθνικό» φαίνεται να έχουν κυρίαρχη θέση στις πιθανολογούμενες επιλογές τους.

Συμπερασματικά:
Στην απέλπιδα προσπάθεια του τρισάθλιου πολιτικού συστήματος να διασωθεί,πρωταγωνιστές παραμένουν τα ίδια πολιτικά ανδρείκελα που μοχθούν να περισώσουν τα θλιβερά τους τομάρια από την οργή της κοινωνίας που τους μίσησε όσο τίποτε άλλο στην μεταπολεμική ιστορία της.
Εργαλείο στα βρώμικα χέρια τους, είναι και πάλι οι έννοιες «πατρίδα» και«έθνος» που και εμπορεύτηκαν με τρόπο ταπεινωτικό και με την εμμονή του αδίστακτού συνεχίζουν να απαξιώνουν.
Ελεεινοί συνένοχοι σ αυτή την άθλια προσπάθεια, θα είναι και πάλι τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και του παπάρια ελεύθερου διαδικτύου… θα είναι κάποιες ιστοσελίδες «πολυφωνικού πατριωτισμού»… που στρώνουν ύπουλα το έδαφος για την υποδοχή του νέου Φρανκενστάιν – Μεσσία. Ενός Μεσσία που θα έρθει να σώσει τις συμμορίες και το πολιτικό τους σύστημα από την οργή των εξαθλιωμένων κοινωνιών που δημιουργεί στο διάβα του ο νεοταξίτικος οδοστρωτήρας.
Και φυσικά θύμα σ αυτόν τον απόλυτα χορογραφημένο πολιτικό σχεδιασμό, θα είναι και πάλι… Οι πρόθυμοι… Οι διαχρονικά αφελείς… Οι πανέτοιμοι να «μασήσουν» ή ακόμη και να καταπιούν αμάσητο το παραμύθι που ετοιμάζονται να τους σερβίρουν.

Αυτοί το δόλωμα το προετοίμασαν… Εσύ είσαι διατεθειμένος να τσιμπήσεις???

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου