Οι Τσάμηδες ζητούν να δικαστούν οι Βορειοηπειρώτες που δήλωσαν Έλληνες στην απογραφή! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Οι Τσάμηδες ζητούν να δικαστούν οι Βορειοηπειρώτες που δήλωσαν Έλληνες στην απογραφή!

Το κόμμα των Τσάμηδων PDIU χαιρετίζει την απόφαση για δημοσίευση στις 13 Δεκεμβρίου των τελικών αποτελεσμάτων της Απογραφής στην Αλβανί...


Το κόμμα των Τσάμηδων PDIU χαιρετίζει την απόφαση για δημοσίευση στις 13 Δεκεμβρίου των τελικών αποτελεσμάτων της Απογραφής στην Αλβανία, τονίζοντας πως τα αποτελέσματα έπρεπε να δοθούν στη δημοσιότητα εδώ και πολύ καιρό. 

Σε μια δήλωση στα αλβανικά ΜΜΕ το PDIU υπογραμμίζει πως το INSTAT ήταν υποχρεωμένο από το νόμο να εφαρμόσει τις τροποποιήσεις που ζήτησαν οι Τσάμηδες, σύμφωνα με τις οποίες κάθε πολίτης που κάνει ψευδή δήλωση εθνικότητας θα πρέπει να του επιβληθεί τσουχτερό πρόστιμο έπειτα από τον έλεγχο των στοιχείων στα αλβανικά ληξιαρχεία.
«Αυτή ήταν μια βαλβίδα ασφαλείας για να μην υπάρξουν καταχρήσεις ως προς την δήλωση της εθνικότητας. Υπό αυτή την έννοια, το PDIU αναμένει τα στοιχεία της εθνικότητας που έχουν προκύψει από τον νόμο που εμείς τροποποιήσαμε  ως μια εγγύηση για να μην υπάρξουν καταχρήσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά η δήλωση των Τσάμηδων. 
Το PDIU εμφανίζεται βέβαιο ότι σε αυτή τη διαδικασία έχει εφαρμοστεί ο νόμος και τονίζει πως σε περίπτωση που παρατηρηθεί μερική η πλήρης μη εφαρμογή των τροποποιήσεων τους που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του νόμου, τότε θα ακολουθήσουν όλες τις δημοκρατικές, πολιτικές και νομικές διαδικασίες για να μπει στην θέση της η αδικία, καταλήγει η ανακοίνωση του PDIU.

Με λίγα λόγια η δήλωση αυτή των Τσάμηδων αποδεικνύει πως ήταν σωστή η στάση της Ομόνοιας και άλλων φορέων για την μη συμμέτοχη της Ελληνικής Μειονότητας στην Απογραφή του αλβανικού κράτους καθώς όσοι Βορειοηπειρώτες πήραν μέρος και δήλωσαν πως είναι Έλληνες και δεν αναγνωρίζονται ως τέτοιοι απ’ τα αλβανικά ληξιαρχεία (Χιμάρα) θα αναγκαστούν να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου