Προειδοποίηση-σοκ από την αμερικανική πρεσβεία - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Προειδοποίηση-σοκ από την αμερικανική πρεσβεία

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, με την οποία προειδοποιεί τους Αμερικανούς υπηκόους για κίνδυνο ρατσιστικών ε...


Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, με την οποία προειδοποιεί τους Αμερικανούς υπηκόους για κίνδυνο ρατσιστικών επιθέσεων. Συγκεκριμένα αναγράφεται:
«Η Πρεσβεία των ΗΠΑ ενημερώνει τους υπηκόους των ΗΠΑ ότι η σελίδα με ειδικές πληροφορίες για την Ελλάδα υπό τον τίτλο «Απειλές στην ασφάλεια» ενημερώθηκε, ώστε να πληροφορήσει τους υπηκόους των ΗΠΑ για την αύξηση των απρόκλητων παρενοχλήσεων και βίαιων επιθέσεων εναντίον προσώπων που, λόγω της επιδερμίδας τους, εκλαμβάνονται ως αλλοδαποί μετανάστες. Οι υπήκοοι των ΗΠΑ που κινδυνεύουν πιο πολύ είναι εκείνοι που έχουν αφρικανική, ασιατική, ισπανική ή μεσοανατολική καταγωγή, στην Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις».
Ταυτόχρονα, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα ενθαρρύνει τους πολίτες της χώρας να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να ενημερώνονται διαρκώς, ώστε να παραμείνουν ασφαλείς.
Τα νέα αυτά, όπως είναι φυσικό, δεν συμβάλλουν στην προσέλκυση τουριστών από τις ΗΠΑ, ενώ και η διεθνής εικόνα της χώρας, που έχει ήδη πληγεί από τα ρεπορτάζ για ρατσιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα, δέχεται επιπλέον αρνητική δημοσιότητα.
Θυμίζουμε, ότι, με χθεσινή της ανακοίνωση, η Πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποιούσε τους Αμερικανούς υπηκόους ενόψει και της αυριανής επετείου για το Πολυτεχνείο.
Σε αυτήν επισημαίνεται ο κίνδυνος βίαιων επεισοδίων μετά το απόγευμα, ακόμα και σε διαδηλώσεις που εκ πρώτης όψεως φαίνονται ειρηνικές, τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ως αιτία των βίαιων επεισοδίων στις 17 Νοέμβρη κάθε έτους, αναφέρεται «η επέτειος από τις διαμαρτυρίες εναντίον της στρατιωτικής χούντας», χωρίς πάντως να επεξηγείται ειδικότερα γιατί τα κτίρια που φιλοξενούν υπηρεσίες των ΗΠΑ αποτελούν αγαπημένο στόχο των ταραξιών…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου