Στεναχωρήθηκε το Κ.Κ.Ε για το πάγωμα του νόμου Ραγκούση περί Ιθαγένειας - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Στεναχωρήθηκε το Κ.Κ.Ε για το πάγωμα του νόμου Ραγκούση περί Ιθαγένειας

    Κλαίνε με μαύρο δάκρυ και μιλούν για αντιδραστική απόφαση που παραπέμπει σε μαύρες εποχές σκοταδισμού και καλλιεργεί το ρατσισμ...



  • Κλαίνε με μαύρο δάκρυ και μιλούν για αντιδραστική απόφαση που παραπέμπει σε μαύρες εποχές σκοταδισμού και καλλιεργεί το ρατσισμό!
  • Δεκάρα δεν δίνουν οι Αριστεροί «προοδευτικοί» για την εθνική ομοιογένεια την οποία κατακρίνουν…!

Εδώ οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι έστω και αργά το κράτος λαμβάνει μια σωστή απόφαση, κρατώντας μια επιφύλαξη για την αναδιαμόρφωση του. Αυτήν την απόφαση βεβαίως δεν καλοδέχονται οι κύριοι του ΚΚΕ όπως διαβάζουμε στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ. Μιλούν για καλλιέργεια ρατσισμού  και για νομιμοποίηση της επιχειρηματολογίας φασιστοειδών.

 Αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά πως το ΜΟΝΟ που τους ενδιαφέρει είναι τα δικαιώματα των μεταναστών στην Ελλάδα. Αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά πως δεν ενδιαφέρονται για το μέλλον των Ελλήνων της χώρας, δεν ενδιαφέρονται για το δημογραφικό ζήτημα της Ελλάδος που πλέον ακόμα και μέσα από έρευνες διαφαίνεται πως το 2020 οι Έλληνες θα είναι μειοψηφία στη χώρα μας. Όχι δεν τους ενδιαφέρουν αυτά. Τους ενδιαφέρουν οι..Μετανάστες. 

Απολαύστε το παρακάτω κείμενο από το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ:

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Απόφαση που ρίχνει λάδι σε ρατσισμό - σκοταδισμό
Η Ολομέλεια φαίνεται ότι υιοθετεί το αντιδραστικό σκεπτικό για τους μετανάστες, με το οποίο Τμήμα του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό το «νόμο Ραγκούση»
Με μια αντιδραστική απόφαση που παραπέμπει σε μαύρες εποχές σκοταδισμού, καλλιεργεί το ρατσισμό και νομιμοποιεί την επιχειρηματολογία φασιστοειδών, όπως αυτά της Χρυσής Αυγής, η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική τη διάταξη του «νόμου Ραγκούση», η οποία προέβλεπε ότι μπορεί, κάτω από προϋποθέσεις (χρόνος διαμονής, όχι καταδικαστική απόφαση για σοβαρό ποινικό αδίκημα) να αποκτηθεί η ιθαγένεια από μετανάστες ή παιδιά μεταναστών που γεννιούνται και συνεχίζουν να ζουν στην Ελλάδα.
Ακυρώνει, επίσης, διάταξη του ίδιου νόμου που έδινε - κάτω από προϋποθέσεις - το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε μετανάστες που ζουν χρόνια στην Ελλάδα. Η Ολομέλεια συντάχθηκε πλήρως με την προηγούμενη απόφαση του Δ' Τμήματος του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματικό το «νόμο Ραγκούση». Η απόφαση πάρθηκε κεκλεισμένων των θυρών και σχεδόν ομόφωνα. Αξίζει να θυμίσουμε μερικά από τα επιχειρήματα που είχε χρησιμοποιήσει το Δ' Τμήμα του ΣτΕ και που καθώς φαίνεται υιοθετεί και η Ολομέλεια:
  • «...η πολιτογράφηση αυτή - μέσω του νόμου - γίνεται με βάση αμιγώς τυπικές προϋποθέσεις (χρόνος νόμιμης διανομής του αλλοδαπού, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, ανυπαρξία καταδίκης για ορισμένα σοβαρά ποινικά αδικήματα), χωρίς εξατομικευμένη κρίση περί της συνδρομής της ουσιαστικής προϋπόθεσης του δεσμού προς το ελληνικό έθνος του αιτούντος την πολιτογράφηση αλλοδαπού, δηλαδή την εκ μέρους εθελουσία αποδοχή των αξιών που συνάπτονται προς τον ελληνισμό για την εντεύθεν απόκτηση ελληνικής συνειδήσεως». Εννοούν, δηλαδή, ότι πρέπει να επικρατήσει η λογική του «Πας μη Ελλην βάρβαρος» ή «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών»; Μια λογική αντιδραστική, αναχρονιστική που δεν πρέπει να περάσει. Ποιες είναι οι αξίες που συνάπτονται προς τον ελληνισμό και που πρέπει να ασπαστεί ένας μετανάστης που ζει και εργάζεται στη χώρα μας για πολλά χρόνια, για να μπορέσει το παιδί του να αποκτήσει την ιθαγένεια; Μήπως αυτές που επικαλούνται οι Χρυσαυγίτες για να δηλητηριάζουν τη συνείδηση του λαού και για να κάνουν δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών;
  • Ο Ελληνας νομοθέτης «εμερίμνησε να διαφυλάξει την εθνική ομοιογένεια του κράτους, μεταξύ των άλλων, και διά της θεσπίσεως δικαίου ιθαγένειας», του οποίου οι ρυθμίσεις βασίζονται στο σταθερό κριτήριο του «δικαίου του αίματος», δηλαδή την καταγωγή από Ελληνες γονείς. Στην πραγματικότητα, λένε ότι κανείς μετανάστης ή παιδί μετανάστη που γεννιέται στη χώρα μας, δεν μπορεί να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια, επειδή δεν αποδέχεται τις αξίες του ελληνισμού, και επειδή δεν κατάγονται από Ελληνες γονείς. Αντίληψη ρατσιστική, πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εργατικής τάξης και έχουν τη δική τους συμβολή στη δημιουργία του πλούτου. Αρα πρέπει να έχουν ισότιμα δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Τη στιγμή μάλιστα που περίπου 250.000 παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στην Ελλάδα, βιώνουν την ανασφάλεια και την ανυπαρξία δικαιωμάτων των γονιών τους.
Η απόφαση αυτή δίνει νομικό προκάλυμμα στην αντιδραστική προπαγάνδα κομμάτων όπως η «Χρυσή Αυγή», που επιδιώκουν να μην έχουν οι μετανάστες ούτε τα στοιχειώδη δικαιώματα, ώστε να είναι εύκολα θύματα στυγνής εκμετάλλευσης και αξιοποίησης από διάφορα κυκλώματα και αντιμεταναστευτικούς μηχανισμούς. Η ίδια απόφαση κινείται στην κατεύθυνση της «μηδενικής ανοχής» που διακηρύττει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και των αντιμεταναστευτικών πογκρόμ, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις και συμφωνίες της ΕΕ, όπως αυτή του «Δουβλίνο ΙΙ».

1 σχόλιο

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου