Στην Συρία έφτασε το ρωσικό καταδρομικό Mοskva πριν την γαλλοβρετανική αρμάδα... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Στην Συρία έφτασε το ρωσικό καταδρομικό Mοskva πριν την γαλλοβρετανική αρμάδα...

Στα ανοικτά των συριακών ακτών πλέει από χθες βράδυ το ρωσικό υπερ-καταδρομικό Moskva (Νο 121) εκτοπίσματος 12.500 τόνων, συνοδεύοντας ...


Στα ανοικτά των συριακών ακτών πλέει από χθες βράδυ το ρωσικό υπερ-καταδρομικό Moskva (Νο 121) εκτοπίσματος 12.500 τόνων, συνοδεύοντας το αρματαγωγό Saratov (Νο 150), περιμένοντας την βρετανική αρμάδα με το HMS Illustrius και την γαλλική, πιθανότατα με το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle.
Στην παρούσα φάση από την κίνηση του Saratov θα διευκρινιστούν και οι ρωσικές προθέσεις στην παρούσα φάση της κρίσης: Αν πλεύσει στην Ταρτούς και αποβιβάσει πεζοναύτες και οχήματα, τότε θα είναι ένδιεξη ότι η κρίση είναι θέμα λίγου χρόνου να εξελιχθεί σε ανοικτή σύγκρουση με το ΝΑΤΟ. Αν παραμείνει σε περιπολία θα σημαίνει ότι αναμένει τις κινήσεις των δυτικών.
Αν ξεκινήσει εκκένωση από τους Ρώσους πεζοναύτες που ήδη βρίσκονται στην Συρία και τα αντιαεροπορικά, τότε θα είναι θέμα ελάχιστου χρόνου η επιβίωση του καθεστώτος.
Το σκάφος υποστήριξης του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, Ivan Bubnov, βρίσκεται αυτή την ώρα δυτικά της Ρόδου.
Αναμένονται ακόμα η φρεγάτας PYTILIVIY (Νο 808) κλάσης KRIVAK και τα αρματαγωγά NIKOLAY FILCHENKOV (Νο 152) και NOVOCHERKASSK για τα οποία έχει ανανεωθεί η αναγγελία εισόδου στα Στενά.
Το Moskva με τους S-300PMU1 που μεταφέρει μπορεί να δημιουργήσει έναν κύκλο απαγόρευσης πτήσεων διαμέτρου 300 χλμ. στην Α.Μεσόγειο, αλλά είναι βέβαιο ότι αν εμπλεκεί σε επιχειρήσεις θα χρειαστεί αεροπορική υποστήριξη που μπορεί να την παράσχει μόνο ένα αεροπλανοφόρο, όπως το Admiral Kuznetsov...
Η Ρωσία πριν λίγο προειδοποίησε τις χώρες που υποστηρίζουν τον αντιπολιτευόμενο συνασπισμό κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ότι θα διαπράξουν «κατάφωρη παραβίαση» του διεθνούς δικαίου αν προμηθεύσουν όπλα στους αντάρτες, ένα ενδεχόμενο που δήλωσε ότι εξετάζει η Γαλλία.
«Στη διακήρυξη των αρχών του διεθνούς δικαίου, αναφέρεται ιδιαίτερα ότι κανένα κράτος δεν πρέπει να οργανώσει, να βοηθήσει, και να χρηματοδοτήσει ένοπλες ενέργειες που έχουν ως στόχο τη βίαιη ανατροπή του καθεστώτος ενός άλλου κράτους», επισήμανε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου ΕξωτερικώνΑλεξάντερ Λουκάσεβιτς.
Oι δυτικοί και οι Τούρκοι, φυσικά εφοδιάζουν με όπλα τους αντάρτες, αλλά από την "μαύρη αγορά" και όχι με βαριά όπλα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου