Η Συρία προειδοποιεί το Ισραήλ για αντίποινα - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Συρία προειδοποιεί το Ισραήλ για αντίποινα

A ljazeera Απόδοση : Ελλήνων Αφύπνιση Ηχούν τα τύμπανα του πολέμου…! Διπλωματική απειλή διαφαίνεται καθώς ο σύμμαχος της Συρ...



  • Ηχούν τα τύμπανα του πολέμου…!
  • Διπλωματική απειλή διαφαίνεται καθώς ο σύμμαχος της Συρίας το Ιράν, δηλώνει πως η αεροπορική επιδρομή κοντά στη Δαμασκό θα έχει σημαντικές συνέπειες για το Ισραήλ.

Η Συρία έχει απειλήσει να προβεί σε αντίποινα για την ισραηλινή αεροπορική επίθεση, ενώ ο σύμμαχος της, το Ιράν αναφέρει ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις για το Ισραήλ από αυτήν την επίθεση.

Ο Ali Abdul-Karim Ali, πρεσβευτής της Συρίας στο Λίβανο, δήλωσε στη Δαμασκό την Πέμπτη ότι η Συρία «έχει τη δυνατότητα και την ικανότητα να προχωρήσει σε αντίποινα».

Ο Αλί είπε ότι δεν θα μπορούσε να προβλέψει πότε θα ανταποδώσει τη Συρία. Οι αρμόδιες αρχές θα προετοιμάσουν τα αντίποινα και θα επιλέξουν το χρόνο και τον τόπο, είπε στο Al Ahad , ένα δικτυακό τόπο της Χεζμπολάχ. Η αντιπροσωπία του Λιβάνου συνδέεται στενά με τον Σύριο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ και το Ιράν..

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας, δήλωσαν ότι οι επιθέσεις είχαν ως στόχο ένα στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο κοντά στην πρωτεύουσα της Συρίας, ενώ οι περιφερειακές πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν στο Reuters και σε άλλα πρακτορεία ειδήσεων ότι ο στόχος ήταν ένα κομβόι φορτηγών που μετέφεραν αντιαεροπορικούς πυραύλους για τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο, σύμφωνα πάντα με ισχυρισμούς.

Στο Ιράν, το ημι-επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars ανέφερε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Amir Hossein Abdollahian, , δήλωσε πως η επιδρομή στη Συρία θα έχει σημαντικές συνέπειες για το Ισραήλ.

Ο Ali Akbar Salehi, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, καταδίκασε την ισραηλινή επιδρομή στην κρατική τηλεόραση, αποκαλώντας την μια σαφή παραβίαση της κυριαρχίας της Συρίας.
Το Ιράν είναι ο ισχυρότερος σύμμαχος της Συρίας στη Μέση Ανατολή, και έχει παράσχει βοήθεια στη κυβέρνηση Άσαντ με στρατιωτική και πολιτική στήριξη.

Η επίσημη καταγγελία στον ΟΗΕ

Την Πέμπτη, η Συρία διαμαρτυρήθηκε στον ΟΗΕ για την ισραηλινή επίθεση.

Παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ και η Συρία είναι τεχνικά σε εμπόλεμη κατάσταση, η επίσημη καταγγελία του υπουργείου αναφέρθηκε σε μία συμφωνία απεμπλοκής 1974 μεταξύ των γειτόνων, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Το υπουργείο δήλωσε ότι το Ισραήλ "και τα κράτη που την προστατεύουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ" είναι υπεύθυνος για την αεροπορική επιδρομή, και "επιβεβαιώνει το δικαίωμα της Συρίας να υπερασπιστεί τον εαυτό της και έδαφος και την κυριαρχία του».

Το υπουργείο κάλεσε «όλα τα αρμόδια όργανα των Ηνωμένων Εθνών να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για αυτή τη σοβαρή παραβίαση του Ισραήλ, και να εγγυηθεί ότι δεν θα συμβεί ξανά."

Το υπουργείο κατήγγειλε "την αποτυχία του Συμβουλίου Ασφαλείας να αναλάβει την ευθύνη για την πρόληψη αυτής της σοβαρής ισραηλινής επίθεσης, η οποία αποτελεί σοβαρή απειλή για τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και την ασφάλεια στον κόσμο».

«Βάρβαρη επίθεση»

Σε δήλωσή της, η Χεζμπολάχ καταδίκασε την επίθεση ως «βάρβαρη επίθεση», λέγοντας ότι «εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη με την Συριακή κυβέρνηση, το στρατό και το λαό της."

Η Χεζμπολάχ δεν ανέφερε λεπτομέρειες, αλλά δήλωσε ότι η επιδρομή είχε ως στόχο να αποτρέψει αραβικές και μουσουλμανικές δυνάμεις από την ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνατοτήτων τους.

Η Ρωσία, ο ισχυρότερος διεθνής σύμμαχος της Συρίας, δήλωσε ότι η ισραηλινή επιδρομή φάνηκε να είναι μια απρόκλητη επίθεση εναντίον ενός κυρίαρχου έθνους.

Είπε ότι λαμβάνει "επείγοντα μέτρα για να αποσαφηνίσει την κατάσταση σε όλες του τις λεπτομέρειες".

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε σε δήλωσή του: "Αν η πληροφορία αυτή επιβεβαιωθεί, έχουμε μια περίπτωση από απρόκλητες επιθέσεις σε στόχους στο έδαφος ενός κυρίαρχου κράτους, η οποία παραβιάζει κατάφωρα το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και είναι απαράδεκτο,".

"Όποια και αν είναι τα κίνητρα, αυτό δεν είναι δικαιολογημένο."


Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου