Ο Ομπάμα θα απειλήσει το Ιράν με στρατιωτική επίθεση τον Ιούνιο, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο Ομπάμα θα απειλήσει το Ιράν με στρατιωτική επίθεση τον Ιούνιο, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εμφανίζεται να προειδοποεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να εξαπολύσουν επίθεση στο Ιράν, μέχρι τον Ι...


Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εμφανίζεται να προειδοποεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να εξαπολύσουν επίθεση στο Ιράν, μέχρι τον Ιούνιο του 2013, σύμφωνα με αναφορές των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης.



Σύμφωνα με μια έκθεση στο ενημερωτικό κανάλι 10 του Ισραήλ, ο Ομπάμα θα χρησιμοποιήσει τις επικείμενες συναντήσεις του στο εξωτερικό για να θέσει το ζήτημα ενός στρατιωτικού πλήγματος κατά του Ιράν.  Ο Ομπάμα αναμένεται να επισκεφθεί τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου και κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους οι δύο ηγέτες θα αναπτύξουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τις λεπτομέρειες για μια πιθανή επίθεση.

Ο Ομπάμα αναμένεται να αναφέρει στον Νετανιάχου ότι το "παράθυρο ευκαιρίας" για ένα στρατιωτικό πλήγμα στο Ιράν θα ανοίξει τον Ιούνιο, σύμφωνα πάντα με το Κανάλι 10.

Το Ισραήλ έχει από καιρό απευθύνει κάλεσμα στον Λευκό Οίκο να χρησιμοποιήσει στρατιωτική λύση για να παρέμβει στο πυρηνικό πρόγραμμα προμηθειών όπλων του Ιράν, απαιτήσεις που έχουν όμως απορριφθεί μέχρι από την κυβέρνηση Ομπάμα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όμως, οι Ηνωμένες Πολιτείες εμφανίζονται τελικά να είναι πρόθυμες να χρησιμοποιήσου τις δυνάμεις τους για να εξαπολύσουν μια στρατιωτική επίθεση έναντι του Ιράν ενάντια στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.

"Έχω συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου όλη την ώρα. Και καταλαβαίνω την επιμονή από την πλευρά του Πρωθυπουργού Νετανιάχου ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, διότι θα μας απειλεί, θα απειλήσει το Ισραήλ, και θα απειλήσει ολόκληρο τον κόσμο κάτι που θα δώσει το έναυσμα για μια κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών, " δήλωσε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο τηλεοπτικό πρόγραμμα, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να μπλοκάρει "θόρυβο" από το στρατόπεδο του Νετανιάχου . "Τώρα αισθάνομαι την υποχρέωση, όχι πίεση, αλλά υποχρέωση, για να βεβαιωθείτε ότι είμαστε σε στενή συνεργασία με τους Ισραηλινούς για τα θέματα αυτά επειδή τους επηρεάζουν βαθιά. Είναι ένας από τους στενότερους συμμάχους μας στην περιοχή και εμείς έχουμε ένα ιρανικό καθεστώς που έχει πει φρικτά πράγματα που απειλούν άμεσα την ύπαρξη του Ισραήλ», δήλωσε.
Όμως, πέντε μήνες μετά τις παρατηρήσεις αυτές, το Ιράν εξακολουθεί να τείνει να γίνει πυρηνική δύναμη. Λίγες ημέρες νωρίτερα, η Jerusalem Post ανέφερε ότι ο Νετανιάχου δήλωσε πως οι λεπτομέρειες της εμπιστευτικής έκθεσης της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας αποφάνθηκε ότι το Ιράν είχε αρχίσει την εγκατάσταση προηγμένων μηχανημάτων φυγοκέντρησης στο κύριο εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου του, πυροδοτώντας "πολύ σοβαρή" ανησυχία ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να χτυπήσει.

Αυτή τη στιγμή, πέντε μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η Γερμανία συνομιλούν με Ιρανούς αξιωματούχους στο Καζακστάν, με στόχο την επίτευξη μιας διπλωματικής λύσης για αυτήν την πυρηνική κρίση. Ωστόσο, οι εγχώριες εντάσεις στο εσωτερικό της ιρανικής πολιτικής ελίτ δεν καθιστούν την προοπτική μιας λύσης βιώσιμη για την ώρα. Η δεύτερη και τελευταία θητεία του Ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ θα ολοκληρωθεί έως τον προσεχή Ιούνιο, οπότε οι πολιτικές μάχες ανάμεσα στους υποψηφίους Προέδρους της χώρας για τη θέση θα κορυφοθούν, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην λήψη ακόμα πιο σκληρής στάσης για το θέμα και να δημιουργήσει αντίσταση στην  εξωτερική πίεση.

Ο Τζον Κέρι, υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, "Η ελπίδα μου είναι το Ιράν θα κάνει την επιλογή του να μετακινηθεί προς το δρόμο για μια διπλωματική λύση."


Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου