Η Βενετία ψήφισε σε ποσοστό 89% αποχώρηση από την Ιταλία - Σύννεφα πάνω από την Ε.Ε. (Video) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Βενετία ψήφισε σε ποσοστό 89% αποχώρηση από την Ιταλία - Σύννεφα πάνω από την Ε.Ε. (Video)

Η Βενετία ψήφισε αποχώρηση από την Ιταλία. Το 89% των κατοίκων της πόλης επιλέγουν να σχηματίσουν ένα νέο ανεξάρτητο κράτος Οικο...

  • Η Βενετία ψήφισε αποχώρηση από την Ιταλία.
  • Το 89% των κατοίκων της πόλης επιλέγουν να σχηματίσουν ένα νέο ανεξάρτητο κράτος
  • Οικονομικά τα κυριότερα κίνητρα...!
Πηγή: Dailymail

Οι πλούσιοι κάτοικοι αντιτίθενται στους υψηλούς φόρους για την υποστήριξη των φτωχότερων στα νότια της χώρας. Η Βενετία παίρνει € 21 δισεκατομμύρια λιγότερα από τις επιδοτήσεις σε σχέση με τους φόρους που καταβάλει ετησίως.

Οι Ενετοί ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία για τη δημιουργία δικού τους κυρίαρχου κράτους σε «δημοψήφισμα» για την ανεξαρτησία από την Ιταλία.

Εμπνευσμένο από τις αντίστοιχες αυτονομιστικές φιλοδοξίες της Σκωτίας, το 89% των κατοίκων της πόλης της λιμνοθάλασσας και της γύρω περιοχής, επέλεξε να ξεφύγει από την Ιταλία σε μια ανεπίσημη ψηφοφορία.

Η προτεινόμενη «Repubblica Veneta» θα περιλαμβάνει τα πέντε εκατομμύρια κατοίκους της περιοχής του Βένετο και θα μπορούσε αργότερα να επεκταθεί για να συμπεριλάβει τμήματα της Λομβαρδίας, Τρεντίνο και Friuli-Venezia Giulia.

Οι κάτοικοι της Βενετίας έχουν ψηφίσει σε ποσοστό 89% να εγκαταλείψουν την Ιταλία και να γίνουν ανεξάρτητο κράτος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους υψηλούς φόρους που επιβάλλονται για τους πλούσιους, προκειμένου να στηρίξουν τους φτωχούς του νότιου τμήματος που συχνά μαστίζονται από εγκληματικότητα.

Η πλωτή πόλη αποτελεί μέρος της Ιταλίας μόλις 150 χρόνια τώρα. Η των 1000 ετών δημοκρατία «Serenissima Repubblica di Venezia», μεταβλήθηκε από τον Ναπολέοντα και εντάχθηκε στην Ιταλία το 1866.

Οι πλούσιοι Ενετοί, υπό την οικονομική πίεση λόγω της οικονομικής κρίσης, συσπειρώθηκαν σε χιλιάδες, αφού έχουν πλέον βαρεθεί την υποστήριξη των φτωχών και της νότιας Ιταλίας, μέσω της υψηλής φορολογίας.

«Ακτιβιστές» της κίνησης αυτής έχουν εργαστεί στενά με το SNP σχετικά με τις κοινές ατζέντες τους, ενώ έκαναν ακόμα και τα ταξίδια στη Σκωτία μαζί με Καταλανούς και Βάσκους αυτονομιστές να λαμβάνουν μέρος σε αγώνες υπέρ της ανεξαρτησίας.

Αγωνιστές της ανεξαρτησίας έχουν εμπνευστεί από το SNP και έχουν επισκεφθεί πολιτικές συγκεντρώσεις στη Σκωτία μαζί με Καταλανών και των Βάσκων αυτονομιστών

Οι «ακτιβιστές» λένε ότι η κυβέρνηση της Ρώμης λαμβάνει περίπου € 71 δισεκατομμύρια ετησίως σε φορολογία από τη Βενετία - περίπου € 21 δισεκατομμύρια λιγότερο από ό, τι παίρνει πίσω στις επενδύσεις και τις υπηρεσίες.

Οι διοργανωτές ανέφεραν ότι 2.36 εκ., 73%, από αυτούς που δύνανται να λάβουν μέρος, ψήφισαν στη δημοσκόπηση, η οποία δεν αναγνωρίζεται από την κυβέρνηση της Ρώμης.

Η ψηφοφορία διόρισε επίσης μια επιτροπή δέκα ατόμων που δήλωσαν αμέσως την ανεξαρτησία τους από την Ιταλία. Η Βενετία μπορεί τώρα να αρχίσει να παρακρατά φόρους από τη Ρώμη.

Οι εγκέφαλοι της ανεξαρτησίας έχουν εμπνευστεί από το SNP και έχουν επισκεφθεί πολιτικές συγκεντρώσεις στη Σκωτία μαζί με Καταλανούς και Βάσκους αυτονομιστές.

Μια εκ των αυτονομιστών, η Paolo Bernardini, καθηγητής ευρωπαϊκής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Insubria στο Κόμο, στη βόρεια Ιταλία, είπε ότι ήταν «καιρός» για τη Βενετία για να γίνει ένα αυτόνομο κράτος για άλλη μια φορά.

«Αν και η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται ποτέ, βιώνουμε τώρα μια ισχυρή επαναφορά των μικρών εθνών, μικρές και ευημερούσες χώρες, που να είναι σε θέση να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο».

«Οι Ενετοί συνειδητοποίησαν ότι είμαστε ένα έθνος άξιο αυτοδιοίκησης και όλος ο κόσμος κινείται προς την κατεύθυνση κατακερματισμού - ενός θετικού κατακερματισμού - όπου οι τοπικές παραδόσεις σμίγουν με τα παγκόσμια χρηματιστήρια»

Ο Πρόεδρος της περιφέρειας του Veneto, Luca Zaia, του αυτονομιστικού κόμματος της Λίγκας του Βορρά, δήλωσε ότι οι Βενετοί είχαν χάσει 85.000 θέσεις εργασίας στην κρίση και τώρα ήταν «πεινασμένοι» για την αλλαγή:

«Η θέληση για απόσχιση γίνεται ολοένα και ισχυρότερη. Είμαστε μόλις στο Big Bang του κινήματος - αλλά οι επαναστάσεις γεννήθηκαν από την πείνα και τώρα είμαστε πεινασμένοι. Η Βενετία μπορεί τώρα να δραπετεύσει.»

Η πενθήμερη δημοσκόπηση ήρθε την ίδια εβδομάδα που οι κάτοικοι της Κριμαίας επέλεξαν στην ψηφοφορία να εγκαταλείψουν την Ουκρανία και να γίνουν μέρος της Ρωσίας.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου