ΙΣΠΑΝΙΑ: Νέος οργουελιανός νόμος. Ένοχοι θα κρίνονται όσοι έχουν «ομοφοβία» και θα πρέπει οι ίδιοι να αποδείξουν ότι είναι αθώοι! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

ΙΣΠΑΝΙΑ: Νέος οργουελιανός νόμος. Ένοχοι θα κρίνονται όσοι έχουν «ομοφοβία» και θα πρέπει οι ίδιοι να αποδείξουν ότι είναι αθώοι!

Για πρώτη φορά στην Ισπανία, το Καταλανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την Πέμπτη ένα νόμο που θα τιμωρεί όσους «επιτίθενται» σε ομοφυλόφιλους,...

Για πρώτη φορά στην Ισπανία, το Καταλανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την Πέμπτη ένα νόμο που θα τιμωρεί όσους «επιτίθενται» σε ομοφυλόφιλους, λεσβίες, αμφιφυλόφιλους και τρανσέξουαλ με πρόστιμα ύψους μέχρι 14.000 €, αναφέρει η Local.

Πηγή: thelocal

Η ψηφοφορία έλαβε την υποστήριξη των αριστερών ομάδων, αλλά καταπολεμήθηκε από τους Καταλανούς εθνικιστές του Unió και τους περιφερειακούς εκπροσώπους του κυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας (PP).

Το τελευταίο είναι αντίθετο σε πτυχές του νομοσχεδίου που δίνουν έμφαση στις «θετικές διακρίσεις» και σε μια ρήτρα που ορίζει ότι το άτομο που κατηγορείται για «ομοφοβία», θα πρέπει να αποδείξει την αθωότητά του, αντί να θεωρείται αθώος μέχρι να αποδειχθεί ένοχος, όπως συμβαίνει συνήθως η περίπτωση.

ΚΟ: Δεν είναι κάτι που «συμβαίνει συνήθως», αλλά το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου, διότι περί αυτού πρόκειται, αποτελεί κύριο στοιχείο του νομικού μας πολιτισμού και βασική αρχή της Ποινικής Δικονομίας. Καθιερώθηκε για πρώτη φορά μετά τη Γαλλική Επανάσταση στη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη του 1789 και σήμερα κατοχυρώνεται στο άρθρο 6 παρ. 2 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Αυτό σημαίνει ότι κάθε άνθρωπος θεωρείται αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου και η Πολιτεία μέσω των οργάνων της οφείλει να αποδείξει την ενοχή του κατηγορουμένου, όχι ο κατηγορούμενος την αθωότητά του. Απόρροια του τεκμηρίου αθωότητας είναι η αρχή της επιείκειας προς τον κατηγορούμενο. Η αρχή αυτή επιβάλλει το δικαστήριο εν αμφιβολία να αποφανθεί υπέρ του κατηγορουμένου (in dubio pro reo).

«Γιατί δεν είναι υπάρχει κάποιος νόμος κατά των διακρίσεων για τους μετανάστες ή τις εθνικές μειονότητες εκεί;» υποστήριξε η εκπρόσωπος του PP, Dolors López, σύμφωνα με την ισπανική έκδοση της Huffington Post.

«Δεν γίνεται να καταλήγουμε σε ένα ειδικό νόμο για κάθε ομάδα που υποφέρει από διακρίσεις.

«Ο νόμος αυτός δίνει στην LGBT κοινότητα ένα εξαιρετικό σύστημα προστασίας που άλλες ομάδες δεν έχουν».

ΚΟ: Δηλαδή μόνο αυτό νοιάζει το «συντηρητικό» κόμμα. Για τις διακρίσεις εις βάρος των Ισπανών, χριστιανών, ετεροφυλόφιλων δεν υπάρχει νόμος για να τους προστατεύει. Που είναι η «ισότητα»;   

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου