Μουσουλμάνοι μαθητές της Ξάνθης ταξίδεψαν με τουρκική χρηματοδότηση στη Προύσα και φωτογραφήθηκαν με σημαίες «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Μουσουλμάνοι μαθητές της Ξάνθης ταξίδεψαν με τουρκική χρηματοδότηση στη Προύσα και φωτογραφήθηκαν με σημαίες «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης»

«Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης είναι η ψυχή μας, το αίμα μας, για εσάς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας». Την ώ...


«Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης είναι η ψυχή μας, το αίμα μας, για εσάς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας».

Την ώρα που οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο Πέλαγος “χτυπούν” ... κόκκινο, οι σκληροπυρηνικοί της μειονότητας στην Θράκη, συνεχίζουν να οργανώνουν προπαγανδιστικές “εκπαιδευτικές” εκδρομές μειονοτικών μαθητών λυκείων της περιοχής, με χρηματοδότηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. 

Ακολουθεί το κείμενο σε μετάφραση από τα tourkikanea

Το παράρτημα Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων δυτικής Θράκης (BTTDD) φιλοξένησε στην Προύσα 70 μαθητές λυκείου που φοιτούν σε λύκεια

Οι μαθητές που πήκαν σε αυτό το ταξίδι με σκοπό να γνωρίσουν τα πανεπιστήμια της Τουρκίας, όπου τους υποδέχτηκαν οι διοικούντες του συλλόγου και ακολούθως όπως ήταν σχεδιασμένο κατέλυσαν στην εστία Kredi Yurtlar.

Οι μαθητές είχαν επικεφαλής τους τον Συντονιστή Εκπαίδευσης της ΤΕΞ Τζεμαλί Ταχίρ και την Χουλιά Καραχότζα-μέλος του Τμήματος Γυναικών της ΤΕΞ. Την επόμενη μέρα το πρωί, οι μαθητές παρελήφθησαν από τους υπευθύνους του συλλόγου και μεταφέρθηκαν στο κέντρο της πόλης.

Μετά από πρωινό στο Τοπχανέ, έκαναν γύρο στην πόλη με ειδικό (ανοιχτό από πάνω) λεωφορείο που παραχώρησε για την περίσταση ο δήμος του Οσμάνγκαζί.  Η γύρα άρχισε από την πύλη Σαλτανάτ της Προύσας και με διαλείμματα συνεχίστηκε στα ιστορικά τουριστικά σημεία της πόλης. Οι νέοι συνοδεία ξεναγού επισκέφτηκαν το Ουλού Τζαμί που είναι ένα από τα σύμβολα της πόλης. Η επιτροπή μετά πέρασε κάποιο διάστημα στην ιστορική περιοχή Χανλάρ και σε εμπορικά κέντρα και μετά πήγαν στα γραφεία  Προύσας του BTTDD. Εκεί τους υποδέχθηκε ο πρόεδρος Αλή Εμίν Λατίφ μαζί με μια ομάδα στελεχών του συλλόγου, τους ενημέρωσε σχετικά με τις υπηρεσίες του συλλόγου και ακολούθως τους συμβούλεψε. Ο Εμιν Λατίφ τους είπε: ¨ Καταρχήν σας εύχομαι επιτυχία για τις εξετάσεις που θα δώσετε για το πανεπιστήμιο στους επόμενος μήνες. Οπωσδήποτε ολοκληρώστε τις εργασίες σας, η δυτική Θράκη σας χρειάζεται. Η μητέρα Τουρκία πάντοτε στήριζε και συνεχίζει να στηρίζει τους Τούρκους της δυτικής Θράκης. Εάν προτιμήσετε τα εδώ πανεπιστήμια πάντοτε ως σύλλογος θα βρισκόμαστε δίπλα σας. Στηρίξτε την γλώσσα σας, την ταυτότητα σας και την θρησκεία σας¨.

Ο Εμιν Λατίφ υπενθύμισε πως η Τουρκική Ένωση Ξάνθης (ΤΕΞ) που διασφάλισε τον ερχομό στην Προύσα της επιτροπής, είναι ένα από τα σύμβολα της τουρκικής μειονότητας και είπε : ¨Η Ελλάδα παρά την απόφαση διεθνούς δικαστηρίου ακόμη δεν επιτρέπει την ανάρτηση της πινακίδας της.  Για μια ακόμη φορά επιθυμώ να κραυγάσω πως αυτή η αδικία πρέπει το συντομότερο να τερματισθεί.¨

Η επίσκεψη έληξε με ανταλλαγή δώρων.

Οι Ξανθιώτες νέοι στα πλαίσια της φιλοξενίας από το παράρτημα Προύσας του BTTDD , το απόγευμα της Τρίτης  3 Απριλίου, μετείχαν σε δείπνο που τους παρέθεσε ο δήμαρχος του Οσμάνγκαζί Μουσταφά Ντουντάρ.  Στο γεύμα στις εγκαταστάσεις του ιστορικού σταθμού τραίνου Μερινός, παράλληλα με τους διοικούντες του παραρτήματος Προύσας και τον Μουσταφά Ντουντάρ, μετείχαν επίσης ο επίσης Δυτικοθρακιώτης αντιδήμαρχος του Οσμάνγκαζί Τζεμ Κουρσάντ Χασάνογλου και Διευθυντής του Δήμου ο Ορχάν Μολλά Σαλίχ. Εκεί ο Μουσταφά Ντουντάρ στην ομιλία που έκανε, τους έδωσε σημαντικές συμβουλές. O Mουσταφά Ντουντάρ ανέφερε πως γεννήθηκε στο χωριό Δροσιά της Κομοτηνής και εστίασε στην σημασία που δίνει η Τουρκία στην εκπαίδευση των Δυτικοθρακιωτών νέων.  Οι αξιωματούχοι της ΤΕΞ χάρισαν έναν πίνακα στον Ντουντάρ για την συμβολή του και ο Ντουντάρ χάρισε στους νέους διάφορα δώρα.

Οι νέοι που το βράδυ της Τρίτης έμειναν σε ξενοδοχείο όπου τους τοποθέτησαν τα στελέχη του συλλόγου, στην τελευταία μέρα του ταξιδιού τους, επισκέφτηκαν το Πολυτεχνείο Προύσας. Εκεί τους υποδέθηκε ο πρύτανης Αρίφ Καραντεμίρ, ο οποίος στην αίθουσα συγκεντρώσεων, τους ενημέρωσε για το πανεπιστήμιο. Ο πρ΄τυανης είπε πως ¨Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης είναι η ψυχή μας, το αίμα μας, για εσάς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας¨. Όταν οι Δυτικοθραιώτες μαθητές τον ρώτησαν αν με το απολυτήριο τους μπορούν να γίνουν δεκτοί στο BTÜ, αυτός απάντησε θετικά και είπε πως θα πράξει τις απαραίτητες εργασίες. Ο αρμόδιοι της ΤΕΞ χάρισαν στο Καραντεμίρ έναν πίνακα με το ρολόι-κάστρο της Ξάνθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου